• BUDYŃ ŚMIETANKOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Uwaga! minimum logistyczne wynosi 10 szt . Sprzedajemy wyłącznie wielokrotność tej liczby.SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkum

3.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Poczta Polska 15
Kurier 17
Poczta Polska (Pobranie) 20
Paczkomaty InPost (Pobranie) 20
Kurier (Pobranie) 22
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.047 kg

Zamówienie telefoniczne: 601498660

Zostaw telefon
Uwaga! minimum logistyczne wynosi 10 szt . Sprzedajemy wyłącznie wielokrotność tej liczby.

SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal;
Tłuszcz: <0,5 >w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: <0,5 >Białko: <0,5 >Sól: 0,02 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie