• SEZAM BIAŁY - KUFEREK SMAKU

Sezam  Sezam często jest stosowany w kuchni. Ziarna można spożywać na surowo lub delikatnie uprażone. Można je jeść jako przekąskę lub dodawać do sałatki czy zapiekanki makaronowej lub warzywnej. Wiele osób dodaje sezam do panierki do kotletów. Sezam jest również składnikiem wielu gotowych produktów, w tym oczywiście lubianych sezamków oraz paluszków. Coraz bardziej popularna jest pasta sezamowa - Tahini.

WAGA
12.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Poczta Polska 15
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier 35
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 601498660

Zostaw telefon

Sezam 

Sezam często jest stosowany w kuchni. Ziarna można spożywać na surowo lub delikatnie uprażone. Można je jeść jako przekąskę lub dodawać do sałatki czy zapiekanki makaronowej lub warzywnej. Wiele osób dodaje sezam do panierki do kotletów. Sezam jest również składnikiem wielu gotowych produktów, w tym oczywiście lubianych sezamków oraz paluszków. Coraz bardziej popularna jest pasta sezamowa - Tahini.

Składniki

Ziarna sezamu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sezam jest naturalnym źródłem:

> Fosforu -pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

2781 kJ / 673 kcal

1391 kJ / 337 kcal

17 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

59,9 g

6,66 g

30 g

3,33 g

43 %

17 %

Węglowodany

- w tym cukry

2,1 g

1,6 g

2,1 g

0,8 g

< 1 %

1 %

Błonnik

7,9 g

3,95 g

-

Białko

27,4 g

13,7 g

27 %

Sól**

0,03 g

0,02 g

< 1 %

Witaminy i składniki mineralne

W 100 g

W porcji 50 g

% RWS W 100 G

Fosfor

775 mg

388 mg

111 %

Magnez

377 mg

189 mg

101 %

Cynk

2,79 mg

1,4 mg

28 %

 

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: migdały, produkty zawierające glutenróżne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie