• ŚLIWKI SUSZONE CHILE DUŻE - KUFEREK SMAKU

WAGA
20.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Poczta Polska 15
Kurier 17
Poczta Polska (Pobranie) 20
Paczkomaty InPost (Pobranie) 20
Kurier (Pobranie) 22
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 601498660

Zostaw telefon

Śliwki suszone - produkt spożywczy z suszonych owoców śliwy , zaliczany do bakalii. 

Mogą być spożywane surowe lub przetworzone. Stanowią składnik wielu potraw w kuchni polskiej i innych kuchniach świata.

Suszenie śliwek pozwala na ich długotrwałe przechowywanie

Śliwki suszone są naturalnym źródłem:

- Ryboflawiny (Wit.B2) - która pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek

- Potasu - pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi

- Miedzi - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego

Skład: śliwki suszone bez pestek, substancja konserwująca E-202 (sorbinian potasu).

 

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

1191 kJ/282 kcal

596 kJ/141 kcal

7 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,2 g

0,2 g

 

0,6 g

0,1 g

 

1 %

1 %

 

Węglowodany

- w tym cukry

60 g

60 g

30 g

30 g

12 %

33 %

Błonnik

9,4 g

4,7 g

-

Białko

3,5 g

1,8 g

4 %

Sól**

0,03 g

0,02 g

< 1 %

Składniki mineralne

W 100 g

%RWS* w 100 g

W porcji 50 g

Witamina A

154 ug

19 %

77 ug

Witamina B

0,24 mg

17 %

0,12 mg

Ryboflawina (Wit.B2)

0,36 mg

26 %

0,18 mg

Potas

804 mg

40 %

402 mg

Miedź

0,42 mg

42 %

0,21 mg

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacja o alergenach - W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różneorzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

 

Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie