
Już dziś zamów newsletter Kuferka Smaku, a będziesz otrzymywać najnowsze promocje i oferty.
BÓB PRAŻONY SOLONY - KUFEREK SMAKU
Opis
BÓB PRAŻONY SOLONY
Bób, a dokładniej wyka bób (Vicia faba L.), to jednoroczna roślina z rodziny bobowatych. Warzywo to kojarzy się przede wszystkim z latem i gotowanymi nasionami o nerkowatym kształcie w żywym zielonym kolorze. Podawane z masłem, koperkiem i czosnkiem mogą tworzyć samodzielne danie lub dodatek do obiadu czy sałatki.
Składniki
Bób, olej słonecznikowy, sól morska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1984 kJ / 472 kcal |
992 kJ / 236 kcal |
12 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g 3,0 g |
8,5 g 1,5 g |
12 % 8 % |
Węglowodany - w tym cukry |
45 g 2,5 g |
22,5 g 1,25 g |
9 % 1 % |
Błonnik |
19,7 g |
9,85 g |
- |
Białko |
25 g |
12,5 g |
25 % |
Sól |
1,3 g |
0,65 g |
11 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.