• LEN ZŁOTY ZIARNO (ZŁOTE SIEMIĘ LNIANE) - KUFEREK SMAKU

Len złoty ziarno (złote siemię lniane) Len to płaskie nasiona o wielości 2-3 mm. Po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość, otaczając się dużą ilością śluzu. Len ma dużą zawartość błonnika pokarmowego i białka.

WAGA
8.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Poczta Polska 15
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier 35
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 601498660

Zostaw telefon
Len złoty ziarno (złote siemię lniane)

Len to płaskie nasiona o wielości 2-3 mm. Po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość, otaczając się dużą ilością śluzu. Len ma dużą zawartość błonnika pokarmowego i białka.

Siemię lniane można wykorzystać jako dodatek do musli, jogurtu, sosów, sałatek, zup, wypieków (np. chleba czy owsianych ciasteczek), a nawet do kanapki. Najczęściej ziarna lnu spożywa się po namoczeniu ziaren - 2 łyżeczki lnu zalać połową szklanki wody, gotować przez 15 minut. Spożywać 2-3 razy na dobę.

Len ziarno jest naturalnym źródłem:

> Tiaminy (Witaminy B1) - która wspomaga prawidłową pracę serca.
> Fosforu, Wapnia - które wspomagają utrzymanie zdrowych kości i zębów.
> Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz układu nerwowego.
> Żelaza - który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.

Składniki

Ziarno lnu złote (złote siemię lniane)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

2236 kJ / 534 kcal

1118 kJ / 267 kcal

13 %

Tłuszcz

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

42,16 g

3,66 g

21,08 g

1,83 g

30 %

9 %

Węglowodany

w tym cukry

28,88 g

1,5 g

14,44 g

0,75 g

6 %

< 1 %

Błonnik

4 g

2 g

-

Białko

18,29 g

9,15 g

18 %

Sól**

0,08 g

0,04 g

< 1 %

Witaminy i składniki mineralne

W 100 g

%RWS* w 100 g

W porcji 50 g

Tiamina (Witamina B1)

0,17 mg

15 %

0,09 mg

Wapń

195 mg

24 %

97,5 mg

Fosfor

722 mg

90 %

361 mg

Magnez

291 mg

78 %

145,5 mg

Żelazo

17,1 mg

122 %

8,55 mg

Cynk

7,8 mg

78 %

3,9 mg

 

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezammigdały, produkty zawierające glutenróżne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie