• ORZECHY NERKOWCA - KUFEREK SMAKU

Orzechy nerkowca 250G

WAGA
28.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Poczta Polska 15
Kurier 17
Poczta Polska (Pobranie) 20
Paczkomaty InPost (Pobranie) 20
Kurier (Pobranie) 22
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 601498660

Zostaw telefon

Orzechy nerkowca można jeść w przeróżnej postaci: prażone, solone, a także oblane czekoladą. Jednak najlepiej smakują surowe, gdyż są zdrowsze, a do tego odznaczają się oryginalnym, delikatnym, lekko słodkim smakiem. Orzechy te są znakomitą bazą do deserów. Coraz bardziej popularna staje się pasta z orzechów nerkowca.

Składniki

Orzechy nerkowca

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Orzechy nerkowca są naturalnym źródłem:

> Fosforu - który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
> Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
> Żelaza - który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.

 

Wartość odżywcza produktu

W 100 g

W porcji 50 g

%RWS* w 50 g

Wartość energetyczna

2370 kJ / 566 kcal

1185 kJ / 283 kcal

14 %

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

46,92 g

8,328 g

23,46 g

4,164 g

34 %

21 %

Węglowodany

- w tym cukry

27,13 g

5,91 g

13,57 g

2,96 g

5 %

3 %

Błonnik

3,3 g

1,65 g

-

Białko

18,22 g

9,11 g

18 %

Sól**

0,03 g

0,015 g

< 1 %

Witaminy i składniki mineralne

W 100 g

%RWS* w 100 g

W porcji 50 g

Fosfor

593 mg

85 %

296,5 mg

Magnez

292 mg

78 %

146 mg

Żelazo

6,68 mg

47 %

3,34 mg

Cynk

5,78 mg

58 %

2,89 mg

 

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezammigdałyprodukty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie