
Już dziś zamów newsletter Kuferka Smaku, a będziesz otrzymywać najnowsze promocje i oferty.
PISTACJE (ORZECHY PISTACJOWE) PRAŻONE SOLONE - KUFEREK SMAKU
Opis
Pistacje solone prażone
Prażone pistacje idealnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska, ale również jako dodatek od jogurtu, zup, czy też domowych pasztetów. Świetnie komponują się z rybami, sałatkami, zapiekankami, a także z pesto. Znakomicie łącza się z czekoladą. Pistacje będą ciekawym dodatkiem do serników, babeczek, a nawet lodów.
Składniki
Orzechy pistacjowe, sól
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Pistacje są naturalnym źródłem:
- Potasu – który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego.
- Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
- Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
- Żelaza - który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2382 kJ / 569 kcal |
1191 kJ / 285 kcal |
14% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
45,82 g 5,64 g |
22,91 g 2,82 g |
33 % 14 % |
Węglowodany - w tym cukry |
27,55 g 7,74 g |
13,78 g 3,87 g |
5 % 4 % |
Błonnik |
10,3 g |
5,15 g |
- |
Białko |
21,05 g |
10,53 g |
21 % |
Sól** |
1 g |
0,5 g |
8 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
%RWS* w 100 g |
W porcji 50 g |
Potas |
1007 mg |
50 % |
504 mg |
Fosfor |
469 mg |
67 % |
235 mg |
Magnez |
109 mg |
29 % |
55 mg |
Żelazo |
4,03 mg |
29 % |
2,02 mg |
Cynk |
2,34 mg |
23 % |
1,17 mg |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.