
Już dziś zamów newsletter Kuferka Smaku, a będziesz otrzymywać najnowsze promocje i oferty.
RYŻ CZERWONY 1000G TARGROCH
Opis
Ryż czerwony
Ryż czerwony charakteryzuje się lekko słodkawym posmakiem. Dzięki swojej niezwykłej barwie efektownie prezentuje się na talerzu. Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek na zimno i ciepło, ryb, drobiu, deserów owocowych czy też dań warzywnych.
Sposób przygotowania
Ryż czerwony należy gotować przez około 35-40 minut w proporcji 1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1491 kJ / 356 kcal |
746 kJ / 178 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,33 g 0 g |
1,67 g 0 g |
2 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
75,6 g 0 g |
37,8 g 0 g |
15 % 0 % |
Błonnik |
11 g |
5,5 g |
- |
Białko |
9 g |
4,5 g |
9 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.